dijous, de maig 15, 2008

FER LA GALLINA



Des d'Aragó presenten recurs al transvassament i reclamen unes peces d'art sacre. Des d'Extremadura ens volen veure la cara. L'andalús Chaves ja ens té fet el pressupost. El socialista i gallec Touriño ajuda a Chaves. Els valencians ens escupen cada vegada que poden. La C. de Madrid ens ensenyoreja el seu saber fer i la seva "solidaritat inmensa cap a la resta d'espanyols. Els manxecs, li aguanten la palangana a Touriño.

Com els va deixar ben clar el General Espartero; a Barcelona, cal bombardejarla cada cinquanta anys. El "Maestro" Quevedo ens va obsequiar amb una bona ristra de qualificatius, cap de positiu.
El General Patino al s. XVIII ja ho tenia clar:
-"... es bien notoria la obstinación y barbaridad de este pueblo [Catalunya] tan criminal como el no discurrírsele pena condigna..."

-"Son apasionados a su patria, con tal exceso que les hace trastornar el uso de la razón, y solamente hablan en su lengua nativa..."

I el Consell de Castella decidia.
-"No se deben elegir medios flacos y menos eficaces, sino los más robustos y seguros, borrándoles de la memoria a los Cathalanes todo aquello que pueda conformarse con sus antiguas abolidas constituciones, ussáticos, fueros y costumbres."

-"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado..."

Tal i com som, no ens han estimat, ni estimaran mai. Ens volen sotmesos i docils. Es saben majoria i ens veuen desarmats de lleis i pistoles. Que els impedeix passar-se amb la meuca?
De veritat algú es pensa que la Generalitat pot negociar res amb Espanya?. Les lleis les fan ells...

Per tant, haurem de pendre l'iniciativa. No ens podem quedar més temps parant els cops de tots i a més pagar la factura.
Ara mateix estem submergits i sense aire, necessitem arrivar a la superficie i omplir-nos els pulmons d'aire, o morir en l'intent. Perquè aquí on som ens morirem igualment.
Jo, ja en tinc els ous plens de fer la gallina.

The Jam; All Around The World