dimarts, de desembre 25, 2007

MAI ÉS COMPARABLE


Els falta temps a polítics i mitjans de comunicació espanyols per afirmar que no és comparable.

Quan diversos organismes internacionals, estudien la possibilitat de l'independència de Kosovo. Sempre surt a parapetar els interessos espanyols el subsecretari o ministre de torn. Afirmant que; no es comparable a la situació del mal encaix territorial a Espanya. Fins i tot negant aquest precari encaix
Els periodistes afins s'extenen més, tot fent anal.lisis més subjectives. Acusant als "separatistes" de voler Balcanitzar Espanya. Fan veure que tenen masters en historia contemporànea i donen el tema per tancat, tot lloant la sort que tenim els catalans d'haver de tractar amb espanyols i no amb serbis.

Quan Bèlgica plateja una separació de valons i flamencs, tampoc es pot comparar, diuen. Al.leguen que l'Estat belga és una invenció abstracte del S.XIX, que Bèlgica no ha sigut mai una nació com Espanya, per exemple...

Ni tant sols podem comparar-nos a l'antiga Txecoslovàquia; que molt amigablement es va separar. Ni molt menys al esclat d'Estats sortints de l'URSS.

No cal dir que, el cas de les seleccions esportives escoceses tampoc té comparativa amb la voluntat de participació internacional de Catalunya. I aixó és així; ja que a Escocia es juga a futbol molt abans que s'inventés la roda... diuen també.

Res es comparable a Espanya, d'acord. Però és que, cap cas és comparable a cap d'altre, senyors espanyols. Excepte en el resultat final.
Molts pobles trien quin és el seu grau de sobirania.

Tenen raó senyors espanyols, aquí no es pot triar per aixó no és comparable.

Howlin'Wolf; Spooful

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Claro que se puede escoger. Lo podeis hacer cada 4 años. Ya basta de lloriqueos infantiles y naciones inventadas. Cataluña es España, así lo deciden sus ciudadanos cada 4 años.

Al ha dit...

Es pot escollir amb la Constitució i els tancs apuntant-nos? Jo diria que no.
Amb una cosa tens raó, el catalanisme és ple d'infantilisme i de ploramiquisme. Si tinguessim dos collons ja faria temps que a gent com tu els faria vergonya escriure en castellà en un bloc en català.
Amb una altre cosa també tens raó: els catalans tenim els polítics que ens mereixem... Com els espanyols.