divendres, de desembre 25, 2009

CAMBRES DE COMERÇ


Les cambres de comerç es creen com a associació empresarial en els seus inicis. Els propietaris empresarials ajuntats i constituïts en un organisme oficial vetllaran per els interessos del comerç en la seva àrea d'influència.
1-Promoure el comerç en les viles i ciutats
2-Aconseguir regulacions municipals per tal de facilitar el moviment mercantil
3-Recollir informació i estadística per els seus afiliats
4-Intentar evitar la competitivitat excessiva dins la seva demarcació
Bàsicament aquestes serien les seves motivacions fundacionals.
L'Estat espanyol les té regulades per llei, i en podríem destacar que totes les empreses i autònoms tenen l'obligació de contribuir al seu manteniment mitjançany quotes anuals.


Sóc empresari des de l'any 1993 i puc assegurar que l'ùnic "servei" que he m'ha donat de la Cambra de comerç de Sant Feliu de Guixols ha estat el rebut annual (que no he pagat mai). Ni informació, ni ajudes, ni col.laboració, ni assessorament... res. Només el rebut.
Després de no haver satisfet l'import que s'em reclamava, vaig rebre la primera i ùnica carta que he rebut de la Cambra de Sant Feliu, on s'em explicava que tota entitat o persona sotmesa al impost de actvitat econòmica (I.A.E) havia de satisfer el rebut annual per llei. I em convidaven a satisfer-los les quotes impagades. Els vaig respondre amb una atre carta, explicant-los que el volum de facturació de la meva empresa ens eximia del impost del IAE i que per tant, ja que segons ells, era aquest import el que determinava la meva quota els feia saber que jo pagava "zero" d'IAE. I que qualsevol número multiplicat per zero és zero.
Després, els mostrava el meu interés en pagar el doble que m'exigíen si de veritat la Cambra es posava a treballar per donar suport a les empreses i a afavorir de veritat el comerç i les transaccions de bens i serveis.
Mai he rebut resposta. Els rebuts annuals han continuat arrivant...

A principis de Desembre de 2009, en plena crisi econòmica, quan tots els empresaris estem intentant de salvar les nostres empreses la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guixols passa al atac.
Tots aquells agosarats que vam decidir no pagar les quotes i que tampoc mai hem rebut ni un sol servei de la Cambra hem rebut carta de la Hisenda espanyola, reclamant-nos els pagaments en 15 dies. Amb amenaça d'embargament si demoravem el pagament dins aquets 15 dies.
Finalment he hagut de pagar amb recàrrecs.

Per tot el que acabo d'explicar, demano la demolició del edifici de la Cambra de Sant Feliu i la seva disolució per ineptitud, vagancia, mala fè, negligència, desidia i mala pràctica, la venda del solar i el repartiment dels beneficis entre tots els afil.liats amb preferència per tots aquells qui puguin aportar; xecs, pagarés o lletres de canvi impagades i retornades.
Crec que seria el millor servei que ens podria fer la Cambra i n'estic segur que seria el millor servei que mai haurà pogut fer a les empreses de la seva demarcació.
I als seus dirigents i treballadors, no els desitjo res més del que fem els empresaris i treballadors de veritat. Esforç, treball i dignitat

Artwoods; I'm looking for a saxophonist

1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Tot i les meves conviccions anticapitalistes, aquestes no estan en contradicció amb que hi hagin formes empresarials de base, petitones, cooperatives o accessibles. Les Cambres de Comerç estan actuant, però, com a lobbie econòmic i la seva presió sobre els governs de tota mena i el seu pressing mediàtic fa que els projectes de trituració del país estiguin en marxa per tal d'assolir els seus objectius: MAT, cinturons, autopistes, etc... i també esà clar que les Cambres van de la maneta amb els que rfealment manen a Catalunya: La Caixa, el grup Godó, el cercle d'economia, la Caixa, El Foment del Treball, etc...
per això, jo que soc partidari de l'autodeterminaciói, dels Països Catalans i de la sobirania popular en el sentit més literal de la paraula, desconfio molt d'aquells sectors de poder que amb l'excusa de que tot el mal "vé de Madrid" estan destrossant el nostre país i li han canviat l'aspecte, l'ecologia, el teixit productiu i tantes coses que podriem gestionar des de la més estricta aplicació d'un cert sentit comú (de comunitat)...
Ja veus, compartim preocupacions...i alegries.
Les preocupacions de que no ens vengui gat per llebre (socialment, nacionament...internacionament) i les alegries de viure en el nostre paratge intempestiu del modernisme compulsiu i sense edat!!!

També estem a premiademarx.blogspot.com

Keep the Faith!