diumenge, de març 21, 2010

PARRILLADA D'HOLANDÉS A LA CANDELA DE PI NEGRE

La tornada d'un comiat de solters? La celebració dels 5 anys de divorciats? 40 anys de final de curs? Agraciats de la 6/49 que arriben d'una nit de festa?
No.
Encara que amb la cara que hi posa el protagonista podríem deduïr que es tracta d'alguna de les anteriors hipotèsis, no és cap d'elles.
Es tracta d´un home superat per la realitat, un home incapaç de fer la seva feina i que a més ho sap. No li queda cap altre posat que el de cinqüenton ressacós, somriure d'haver tocat calent la nit anterior, fesomia de sorprés quan a n'un collons de poble que ni hi havia estat mai, ni el coneixía, el fotografíen com si fos l'Ava Gardner.
Ell és el flamant i molt honorable conseller de medi ambient i habitatge de la Generalitat. Què fa? torna d'una inspecció als boscos de les Gavarres (Gironés i Baix Empordà) després de la gran nevada del 2010.
Com a membre de la descomposició del desgovern que patim els catalans, conscient del fracàs del projecte i la gestió del mateix, sabent que aquest estiu faren parillada de turista holandés al aroma de candela de pi negre, riu. Somriu com un estúpid. Què més pot fer?

Dos mesos escassos queden per poder netejar el megahipersuperprotegit massis de les Gavarres. Ha vist la gran destrossa, ha vist la pólvora, sap què ens passarà... i somriu.
A finals de Maig (si la metereologia és l'habitual) ja no es podrà fer res per salvar dels incendis estiuencs a poblacions com Sant Feliu de Guixols, Platja D'aro, Palamós, Lloret de Mar, La Bisbal d'Empordà, Girona, Palafrugell o Begur...
Quinze dies després de les nevades, l'iniciativa privada, els propietaris dels boscos (aquells a qui han retirat les ajudes) han sigut els únics que han treballat de valent per fer desapareixer la polvora que aquest estiu pot arrassar muntanyes i foragitar el turisme de la costa gironina.
A part de la cara d'estúpid del conseller, de la Generalitat no en sabem res més... ah sí !! perdó. Ens deixen fins a final de Març per encendre foc al bosc per tal que netejem els nostres boscos, després ja serà massa perillós...

The Roulettes; Bad Time

2 comentaris:

David ha dit...

Pels qui hem patit aquest personatget com a alcalde de Sant Feliu de Llobregat durant segles, que hagi arribat a Conseller de medi ambient ens sona a broma de mal gust. La vessant de conseller d'habitatge ja ens sona més a causa de l'afició per requalificar terrenys que va demostrar tot sovint.

Anònim ha dit...

"Cinquanton ressacós". Tu un dia --amb una mica de sort-- també en faràs cinquanta. Què passa, que és millor un "trenton ressacós"?

És una llàstima que embrutis amb tanta facilitat els teus arguments amb dosis elevades de mal gust i de poca intel·ligència.

Què vols, que vagi plorant per tot arreu?

Apa!
I per cert, espavila amb l'ortografia catalana. No arribes ni al nivell B. Avui no té perdó de Déu escriure tan malament (hi ha correctors automàtics i diccionaris en línia, ni que sigui).