dissabte, de setembre 18, 2010

28.769 MILIONS D'EUROS

Aquest és el deute de la Generalitat catalana segons el banc d'Espanya. Això representa un 27% del total de deute acumulat per les CC.AA del Regne d'Espanya, quan som el 16% de la població.. Aquets 28.769 milions ja son un 24% més que fa un any enrera.
L'agència de qualificació creditícia Flitch Ratings ha rebaixat el nivell de solvència a mig termini, cosa que dificulta encara més, sumat al elevat endeutament, la possibilitat d'obtenir crèdits per part de la Generalitat.
El mal no es queda aquí; el gran endeutament de les administracions públiques frena i limita l'endeutament empresarial i privat. El crèdit s'el emporten les administracions en detriment de les activitats productives.
Què vol dir això?
Tancament d'empreses, empobriment del país i grans dificultats per retornar el capital prestat a mig i llarg termini. A la vegada, acomoda a la població a una mena de "PER". Cobro per existir, no cal que m'esforci.

El nefast sistema de finançament català, l'espoli espanyol junt al malbaratament del Govern ens han dut a una situació límit, que ens ha perjudicat en conjunt i en particular. L'intent de canvi social ha estat nefast per el país i l'estarem pagant molts anys, cosa que hipoteca el marge de maniobra de Catalunya i els seus habitants en el present i el futur.

Potser tenen raó els que igualen l'independència a decadència, però de fet, només són hipòtesis molt discutibles i gens contrastables.
Els fets palpables són que formant part d'Espanya sotmesos a un espoli de 20.000 milions d'euros/anuals i amb un govern d'analfabets espanyolitzadors aviat haurem d'enderrocar els polígons industrials per plantar naps i ens desplaçarem amb carreta tirada per rucs.

Algú hauria d'ensenyar a llegir al tarugo espanyol que ens han endossat de president.

The Lambrettas; Poison Ivy