diumenge, de setembre 30, 2007

L'ESPORT DE MODA

Una serie d'aconteixements encadenats han desembocat en un nou esport de moda.
Foc a la còpia, s'en diu.
Les regles són senzilles: es tracte d'encendre còpies d'imatges del Rei d'Espanya, abans de ser atonyinat, identificat, custodiat o interrogat per els serveis de la llei i l'ordre espanyol.
Un veí de Banyoles, un tal Roures va ser la primera estrella del joc. Entrevistes, fotos, protagonisme...Avui la popularitat d'aquest esport, el porta a tenir praticants a molts pobles i ciutats catalanes.
Molts volen ser Roures, o potser hauria de dir Joan Sala, "Serrallonga".

Han ajudat a estendre la passió per aquest joc, els fiscals i jutjes espanyols, els politics i els mitjans de comunicació. La gent el sent amb passió, més inclús que el futbol, o la Formula 1.
Com l'hokey patins, els catalans en som una potència mundial. Ja tenim creada la nostre federació. La Federació Catalana de Foguers, la FCF. També membre de ple dret de la Federació Internacional amb seu a Girona. S'ha decidit començar un campionat mundial ben aviat.
Com que a Espanya no es practica aquest esport, ni hi ha federació, Catalunya organitzarà i participarà en el mundial.
Del qual, en som clars favorits al títol.

El joc és perillós, però també ho són: "el puenting", les curses de motos, el parapent, el paracaigudisme...i tants d'altres esports. I no per aixó la gent els deixa de practicar.
Tenint en compte la publicitat que avui té aquest esport, i l'adrenalina que inunda als seus participants, a més a més del "suport" dels jutjes espanyols, crec que l'exit està assegurat. Arriba l'hivern i a fora fa fred, a fer foc.

The Choir; It's cold Outside.