dilluns, de juny 12, 2006

SI o NO..


Molts catalans ens troben en aquests dies davant un conflicte.
Votar Si, o votar No al nou Estatut d´autonomia de Catlunya. Si, ja sé que el tema fa pudor, fins ara he intentat no dir res (equidistància..??) però a mesura que s´acosta el dia del referendum ens cal posicionar-nos i/o aclarir-nos.

El cor em diu que he de votar No, d´entrada jo no vull un estatut d´autonomia.Vull una constitució. També sabem tots, les retallades a les que ha sigut sotmés el texte aprovat per el parlament de Catlunya, que ja de per si era curt(per mi ès clar!!).
El cap em diu que he de votar Si, vistes les reaccions dels que es consideren "propietaris" de catlunya i amos d´Espanya: Boicots a productes, acusacions i mentides desmesurades, desprestigi intencionat..etc, etc....mentre formem part d´Espanya, no crec que es pugui obtenir gaire res millor.

Per guanyar una batalla s´hi ha d´anar, i això ès el que farè, anar a votar.
Encara no se amb qui "lluitaré", si amb els bons o amb els dolents, però lluitarè.
Una vegada al camp de batalla hauré de decidir ràpid i escollir el bandol..el nyerros o els cadells, la biga o la busca, els carlins o els liberals, les dretes o les esquerres, mai junts això ja ho sé(i que burrus que som).....només una cosa la tinc clara.
Soc català.

No hi ha cap partit polític que em mereixi confiança i votar en clau de partit em sembla d´estupids.
I total, només ès una batalla més que no ens donarà la victoria de cap guerra.
L´únic que em cal saber si aquesta ès, decisiva o be només es una de tantes batalles en la que els catalans ens hem hagut d´embrancar per seguir agonitzant com a poble........en fi, jo hi aniré.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que els bombin!!

Anònim ha dit...

Comparteixo els teus plantejaments, però, finalment vaig ser una abstencionista forçada. Vaig intentar-ho per correu però els terminis entre demanar-ho i rebre-ho eren massa llargs i jo ja era fora. Em van suggerir que anés al consulat, però a la ciutat on estava no n'hi havia. Llàstima, tenia curiositat per entrar allà i dir "vinc a votar al referèndum de l'Estatut", segur que hagués estat tota una experiència! ;-)

Núria

Al ha dit...

Mira Núria, Mira Núria.

Un bon catalanet/eta per tal exercir el deure que la seva mare patria, Catlunya li reclama es capaç de.

Tira-se en paracaigudes, montar a un esquimal o traginar un camell en braços per el Sahara amb tal de complir......

Aquesta vegada t´hem posat una creu i a la proxima iras a dormir descalça com la meitad de pais.

Anònim ha dit...

No se que feu anant a votar o pesar ni tan sols en fer-ho aquest estatutet retallat per els 4 costats.