diumenge, de març 18, 2007

ESTOQUEM-NOS DE NEGRE ?

Guerres, sang, assassinats, exil.lats polítics etc... durant anys i anys així va ser. Pedagogia, solidaritat, comprensió, paciència, governabilitat estatal i submissió tampoc són considerats prou esforç en l´època democràtica.

Absència de violència, pulcritud democràtica, respecte als canals estatals i exercici del dret de vot no és suficient per que Espanya assumeixi les decissions dels catalans tot i actuar sempre sota el marc legal espanyol.

Que ens queda per fer?

Només s´em acut un últim intent.
Comprar tota la producció mundial de pintura de color negre i "estocar" a tota la població de Catalunya.
Potser així i desde algún organisme internacional algú li diria a Espanya que s´esta passant quatre pobles amb Catalunya i amb la seva gent.
Llavors potser obtindriem uns Furs semblants als Navarrésos i als Bascos. Potser així la nostra llengua seria considerada la principal a casa nostra, tal i com passa a Múrcia amb la llengua dels murcians. Potser així s´aboliria l´impost de succecions com a Andalusia. Potser així podriem beneficiar-nos d´un PER com a altres llocs d´Espanya. Potser així tindriem carreteres i AVES de primera. Inclús i amb molta sort algún català podria presidir alguna cosa d´importancia dins l´Estat sense ser sospitos d´alta traïció...Potser així tots els que vivim a Espanya podriem ser iguals davant la llei.
I si el color negre sobre les nostres pells no donés el resultat esperat...sempre podriem correr tots darrera una gallina, que serà el que ens quedarà per menjar si la cosa continua tal i com està...
D´aquesta manera tots prims i famèl.lics desembolupariem les mateixes carecteristiques per la maratho que els etiops o kenians, i Espanya ens trauria a passejar cada quatre anys per guanyar medalles olimpiques mentre sona el Txim txam txum tariroriroriaruuuu.

Small faces; All or nothing (live)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El que no pot ser es queixar-se de que Espanya ens tracta malament mentre proclamem que el nostre objectiu es la independencia. A sant de que Espanya ens te que tractar be si volem fotre el camp? Perque te RENFE que invertir a Catalunya si aquesta pot ser una inversio perduda dintre de dos dies? Es mes logic el que fan ara: treure el que poden mentre duri.

Els catalans tindriem que acceptar una de dues: o be acceptem que som administrativament espanyols i n'acceptem els drets i deures concomitants, o be acceptem que volem ser independents i si cal agafer el garrot (o el que calgui) per ser-ho. La situacio actual es absurda, es negativa per tot-hom, ... i es, com totes les mitges tintes, mes aviat innoble de part nostra.

Al ha dit...

Innoble...d´aquí surt el nostre autodi que ens té lligats de mans, peus i paraules...i de garrots.
Som un país de autoderrotats innobles però ens neguem a desapareixer. Com si ja ens anés bé una mica de sadisme espanyolista, que ens flagel.li l´esquena dia si, dia també, però fluixet, eh !!

O potser som un poble abduït massivament per uns al.lienigenes, o som una colla de caganers, qui ho sap?
Com en sortim d´aquesta?
En volem sortir?

Ja ho he preguntat altres vegades, però ho tornaré a fer...Que proposes ?

Anònim ha dit...

No es questio d'autoodi sino de senzilla logica. Trobo innoble aixo de dir que som espanyols pero no del tot (CiU), o que no ho som pero que de moment ja ens val (ERC). O blanc o negre, i actuar en consequencia.

Al ha dit...

Si senyor, és autoodi. Per la por, el pànic que ens fot un altre conflicte -i dels bons- amb Espanya.

Es tracta de ser noble però el més important és viure per disfrutar-ho. Ja no queden herois ni idols disposats a perdre-ho tot.