dijous, de juny 14, 2007

BILINGÜISME CASTELLÀ-ESPANYOL


Podeu triar.

El fet que Catalunya encara sigui considerada una nació es deu en major o menor mesura a la llengua propia del país.
Les opcions polítiques colonitzadores del tipus; PP, C-anos, i part del PSOE ho saben, i no els importa enfrontar a mitja població contra l'altre mitja. Usen les llengües per treure rèdits electorals tot revifant els amors patrioteros espanyolistes. Reclamen el bilingüisme a tot arreu de Catalunya.
Que és el bilingüisme? quines són les dues llengües que hauriem de dominar tots els catalans? només dues?...
Reclamen escolaritzar els nens més petits en la llengua materna. Català i castellà...els marroquins, rumanesos, russos o gambians es veu que no tenen mare, i per tant tampoc llengua materna.
Fins i tot s'atreveixen a dir que el castellà és perseguit a Catalunya. Quan tots sabem que no hi ha ni un català que no domini el castellà, i si molts castellans que ni entenen ni parlen ni els interessa el català.
Potser haurien de començar a reclamar aquest bilingüisme als seus propis votants.

Aquestes opcions mai els hem sentit reclamar, ni els sentirem tampoc l'oficialitat i l'igualtat del català al parlament espanyol o al parlament europeu. Total, és una llengua de pagesots i nazionalistes...Com tampoc els hem sentit reclamar el dret dels nens catalans residents arreu d'Espanya a poder escolaritzar-se en la seva llengua materna. És que els catalans que resideixen fora tampoc deuen tenir mare...o no es mereixen els mateixos drets que els fills dels castellano-parlants a Catalunya.

Saben de l'importancia de la llengua en el fet nacional espanyol i el dia que siguin majoria ens obligarán al veritable bilingüisme castellà-espanyol. Ells si que ens deixaran triar...

Try it, The Standells