diumenge, d’agost 31, 2008

ESPORTISTES O PIRATES?


Els esportistes no han de fer política, frase lapidària del corrent políticament correcte.
Ahir a la nit, en un programa emés per la cadena de capital italià i signant del "manifiesto por el castellano", vaig veure a un esportista fent política clarament. Va ser aclamat per el públic.
Gervasió Deferr es va declarar; català però espanyol i simpatitzant de PSOE. La declaració de principis venia precedida d'una serie de preguntes, que posaven en dubte el sentiment patrio del gimnasta.
-Soy catalan però español, quién me paga los gastos és España-

No fa masses dies, vaig haver de sentir a Xavi Hernandez, jugador del Barça cridar: Viva España!! després de guanyar l'Eurocopa de nacions, tot embriagat per les celebracions.
Pau Gasol ens annuncia l'orgull i la responsabilitat de ser espanyol. Aixó si, sense abans passar per cash i cobrar el taló del patrocinador.
A l'altre extrem hi tenim a l'Oleguer Preses. Que després de pronuciar-se políticament es va quedar sense patrocinador i era xiulat a tots els estadis espanyols. Ara ja és a Holanda.
No cal recordar que li està passant a Jan Laporta...

Els esportistes, avui grans icones i mirall exemplar per molta gent ho tenen clar.
Espanya és el seu negoci, Espanya és la seva via real per anar a competicions d'alt nivell. Qúasi a tot el que poden aspirar depén d'Espanya.
Aixó, no els eximeix de res; no poden dir que ells només son esportistes, mentre fan política partidista i plena d'interessos econòmics. En aquest joc no hi ha "fair-play". Els esportistes que no renuncien a omplir-se les butxaques defensant a Espanya no son imparcials, i la seva actitut és criticable al cent per cent.
Pirates?

The Singles;He can go, you can't stay.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Haurien de ser objectiu militar, o coma mínim desplaçats socials i que acabessin a un banc alcoholitzats coberts amb cartrons.

Al ha dit...

No cal embrutar-se les mans. Ells solets recolliran el que ara sembren.