dijous, de setembre 01, 2011

QUINA GRAN REFORMA

No vull entrar a valorar la evident incapacitat democràtica en les formes de com s'ha modificat el que era immodificable, sagrat i inviolable. Ho han fet per la porta del darrera i com uns assalta iaies, però he dir que després de llegir el texte que s'ha afegit a la Constitució he de reconeixer que no està gens malament.

No està gens malament, ja que si l'argument per tal reforma era la credibilitat dels mercats l'han errat per complert. Almenys a mi, i per el que conec als espanyols l'article que deixa la porta oberta a saltar-se aquest dèficit por motius de força major com: catàstrofes o recessions econòmiques (i què estem vivint avui?) no m'inspira res més que: tu deixa'm els calers que quan et giris te la clavaré fins la campaneta. I així cal advertir als inversors internacionals des de Catalunya...
Aquest article sol destrossa tota la credibilitat amb la que intencionadament s'havia perpetrat l'engendre.

I per altre banda, Si es posen a fer-se els escrupulosos amb el dèficit i com que la situació econòmica no té cap símptoma de millora almenys dins els propers 3-4 anys, amb  les administracions que ja no es podran endeutar, i per tant  invertir i fer girar la roda de l'economia i la creació de llocs de treball acabaran d'agreujar els seus propis problemes estructurals de dèficit i atur crònic. I amb això a les mans no dones cap garantia de pagament a ningú.
Arribats a aquest punt, el que intenta cobrar és pot plantejar diverses qüestions com: I si faig bocinets al porquet i intento recuperar el capital per parts abans de perdre-ho tot o allargar massa els temps en els reintegraments? Poso a una banda les parts bones i les faig generar rapidament, mentre mantinc les parts gangrenades en quarentena i així almenys m'asseguro cobrar una part?

Entre una cosa i l'altre quasi que em permeto de felicitar al PPSOE per l'ajuda (encoberta i involuntaria, tot sigui dit) a la promoció de la independència de Catalunya. Penseu que fins i tot en Duran i Lleida s'ha vist obligat a gesticular estar dolgut per un trancament del pacte constitucional, segons ell. Verge Maria Santíssima! Visca la reforma, visca el PPSOE!!!

Zvonimir&Wolfang; Set Me Free

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espanya té els dies comptats, avui la prima de risc tornava a estar sobre els 300 punts.

Anònim ha dit...

Yo soy español, español-alemám!!!! yo soy español, español-alemán!!!

http://www.lavanguardia.com/economia/20110902/54210572779/batacazo-de-la-bolsa-tras-cuatro-dias-de-subidas.html

Ja veieu que necessaria era la reforma Constitucional