dissabte, de març 22, 2008

LA VORACITAT ESPANYOLA


Era d'esperar un altre incumpliment més del major mentider del Regne, Zp.
Respecte al nou finançament de Catalunya, avui El Periodico publica aixó.

CONJURAR ELS GREUGES
La mesura respon a criteris econòmics i po- lítics. Entre els primers ressalta el desig de rescabalar aquestes autonomies per la pèrdua dels fons de cohesió de la Unió Europea. Els motius polítics, en canvi, procedeixen de l'Estatut. Després del cost que li va comportar, Zapatero no vol que la reforma del finançament --forçat per la contumàcia de la Generalitat-- provoqui més greuges territorials. Que l'Estat inverteixi més en solidaritat i ho faci més visible sembla la millor recepta per fer callar la cantarella que "Espanya es trenca". Si s'hi afegeix que algunes de les autonomies que es nodreixen de l'FCI són feus socialistes com Andalusia o Extremadura, el moviment de Zapatero cobra encara més sentit.
L'equip de Solbes aclareix que el seu altre desafiament és que el nou sistema també premiï l'esforç fiscal d'autonomies com Catalunya o Madrid, on es recapten més impostos. Per aconseguir-ho no n'hi ha prou amb ampliar la cessió de tributs d'acord amb l'Estatut --50% de l'IRPF i l'IVA, 58% dels especials-- si, com ara, els ingressos addicionals es compensen amb una participació més baixa en el fons de suficiència.
La solució, segons assenyala Economia, és que quan la collita tributària superi la prevista --per eficàcia recaptatòria o perquè la Generalitat apugi la pressió fiscal en l'ús de les seves noves competències--, una part o tot l'excedent, segons el cas, es quedi a Catalunya. La fórmula perquè això no vagi en detriment de la solidaritat està per definir. I, novament, darrere de les xifres hi emergeix la política: que siguin satisfactòries per a Catalunya depèn en bona mesura la pervivència del tripartit.

Resumint; Com que a Espanya s'els acaba el "xollo" europeu, algú ha de pagar. Si els catalans volen millor finançament s'haurà d'atracar, extorquir, robar i aixugar (com ja han fet amb l'aigua) als contribuents del principat. Més del mateix...

Aquí ningú plantarà cara. Al PSC, PP, ICV i C's ja els va bé, a CiU es barallen per pactar amb el mentider i a Esquerra...son uns pobrets.
Com no reaccioni el poble tocant a somatent i fotent algun espant a algú no hi ha sol.lució.

The Godfathers; STB

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguts compatriotes,

Tota aquesta comèdia de l'allunyament entre el PSC i el PSOE, no és res més que una posada en escena milimètricament calculada per fer veure, a Catalunya, que el PSC no és el mateix que el PSOE i que no tenen cap recança en enfrontar-si si cal en defensa de Catalunya devant de la previsible devallada dels seus socis de cara a les probables eleccions de la tardor, la qual cosa vol dir que, si els del PSC no treuen un excelent resultat, el tripartit, potser no sumará. I de retruc, el PSOE escenificará a les espanyes, que s'enfronta als "catalanistes" del PSC, cosa que de retruc, els beneficia i els permet que de tot lo promés, ni cinc.

Comedia... pura comedia. Una nova maniobra per fotrens.Com és habitual.

Al ha dit...

Josep-Emporda: Potser tinguis raó, però jo sempre he considerat al PSC el mateix que el PSOE (i més avui que mai).
Les estratagemes que puguin seguir no m'estranyem, ni em preocupen massa. Em preocupa el resultat final.
En 5 anys de Tripis n'han fet prou per encarar al país cap a una pendent de difícil retorn, donem-los 3 anys més i veurem !!!!

Anònim ha dit...

Es que és aixó, al, son el mateix, però els convé escenificar que no ho son.

Al ha dit...

Així només enganyen als seus votants. Els demés, tothom sabem que i com ho practica el PSOE.
Avui plou i molt...Potser s'els endú una torrentada?