dimarts, de març 18, 2008

ALMERIA ÉS SECA ?


El conseller Nadal avui ens ha anunciat que estan estudiant deixar a Lleida tan seca com Almeria.
Mitjançant un acurat projecte d'enginyeria per la nova cultura del aigua basat en: un complicat sistèma d'absorció circumstancial de desubicació licuosa i transfluiditsació acrònica amb gir social d'afluents inclós, evidenment.

A Barcelona tenen sed. Ja han aixugat el Ter, el Llobregat i la que els sobra la llencen -son així de xulos-.
Ara li toca al Segre afluent del Ebre... De què em sona a mi l'Ebre? Ah! si, l'Ebre és aquell riu que les dretes volien transvassar i que el clamor popular de la bona gent progressista i d'esquerres va fer aturar -amb molta raó, per cert-.

Calia valentia per un projecte així, que d'un sol cop assequi Lleida i perjudiqui l'Ebre, el Delta i el camp de Tarragona. D'aquesta manera s'estalvien patiments inútils a la flora, la fauna i a les personetes que habiten les terres a dessecar. O es moren o marxen. Però no hi ha el patiment inutil del projecte de les dretes...

Siguem Almeria, siguem un desert i un dia exportarem aigua com ells.

Visca la nova cultura del aigua !!!

60ft Dolls; Talk to you

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Permeteu-me que us copíi el que escriu l'Enric Vila al seu blog i que ha sigut la "pasrilla" de RAC 1 d'aquest mati. Ho trobo de lo més encertat:

"Transvassament: Acció de fer passar l’aigua de la conca d’un riu a la d’un altre. Aquesta és la definició de transvassament que dóna el vocabulari de la web de l’Agència catalana de l’Aigua. El conseller Nadal, doncs, ja pot anar dient que el govern només vol “captar aigua” del Segre, que fins i tot la conselleria de Medi Ambient, de la qual depèn l’esmentada agència, el desmenteix. Diré més: he sentit una entrevista que feieu aquí a Rac 1, a l’especialista Narcís Prats. He entès que la canonada que portarà l’aigua del Segre al Llobregat està preparada per transportar un metre cúbic per segon. Aquest cabal ha dit el senyor Prats (potser se li ha escapat) sobrepassa el que porta la part alta del Segre a l’estiu. O sigui: amb una mica de sort sacrificarem els lleidetans i el Delta de l’Ebre perquè la massa de votants de l’àrea metropolitana, no es quedin secs. Aquests socialistes són genials. Els catalans normals, haurem de fer-nos un diccionari per entendre’ls: Aprovar l’estatut que surti del parlament vol dir retallar-lo al Congrés; fer arribar l’Ave abans del 2008, vol dir fer-lo arribar quan sigui i malament; tranferir l’Aeroport o Rodalies vol dir que ets un primo si t’ho creus; negociar el finançament vol dir que no ens donaran ni un duro de més; estar contra el transvassament de l’Ebre vol dir treure l’aigua del segre que és el mateix; ser no-nacionalista vol dir deixar que madrid se’t faci pipi a la cara en nom de la unitat d’Espanya; integrar-se significa fer com Montilla dir Palau i Fabré, el dia de l’enterrament del poeta. Sort que Catalunya està ple de catalans superdotats que els voten, no sé com s’ho farien, aquests socialistes, si no.

http://www.enricvila.cat/

Al ha dit...

Gràcies, amic Josep-Empordà.
No sé que pensar, no sé que fer...
De vegades és com si m'haguessin violat.

Anònim ha dit...

A la riba del Segre la gent passa de tot, la majoria no són conscients del que s'hi juguen.
Al secà es moren arbres i sembrats, i al rec no saben si sembrar per por de no poder regar.
El riu fa mania, baixa estret i menys d'un pam d'aigua i això que encara no s'ha estrenat el canal Segarra-Garrigues.
Ahir un company enginyer industrial que treballa en una empresa d'aigües em deia que aquest projecte, si abans no es modifica la pèssima gestió de l'aigua a l'àrea metropolitana, és una bestiesa monumental i moooolt cara.
Total que no hi ha aigua, la poca que hi ha no es gestiona bé, hi ha previstos nous recs i nous trasvassaments...
Algú em pot dir un país on la gent no estigui tan espatllada, per a emigrar?

Al ha dit...

Amic Ton, de Lleida ja tenen el que volien. La Paeria, el control de la Diputació i el Consell d'Aran.
Els animalons i personetes que no els voten els son igual, ni els volen, ni els coneixen, ni ganes de coneixer a "crostes"...
Els rèdits els tenen a BCN, el demés no existeix.
Fins i tot es devien pensar que els camps on varen plantar estaques no tenien amo...De lo contrari no m'explico com una administració pot fer una cosa semblant.
Jo emigraria a Andorra...