dijous, de maig 29, 2008

NOUS I GROSSOS PROBLEMES


Segons Ramón Tremosa, hem de ser un país logístic o no serem. Xavier Sala i Martín aposta per reconvertir-nos en el geriàtric d'Europa. El que esta clar, és que la gran majoria del nostre teixit industrial ja ha rebut l'extrema unció.
A les rodalies de Girona i en una setmana s'han annunciat diversos tancaments Industrials. Encara que també tenim herois que "només" redueixen plantilla, i que possiblement només representarà allargar l'agonia.
El model català és mort, per la competència deslleial dels països emergents, que per altre banda, tenen tot el dret del món d'emergir i prosperar. Però ja no podem competir per preu. Hem de vendre exel.lència, i només tenim xiqui-xiquis amb alguna rara excepció. Del totxo i derivats no cal parlar-ne...

S'ha fet públic que Freixenet invertirà a València, per poder etiquetar cava català d'ampolla "blanca" amb un espanyolíssim "Cava de Valéncia". La vitivinícola catalana, també allarga tentacles fins La Rioja. Per poder esquivar boicots?
Seat és espanyola, com va deixar molt clar un directiu no fa massa.
En definitiva, l'industria pateix encara més quan se li nota massa la catalanitat.
Portuguesos comprant-nos empreses del sector primàri i enduent-se la producció cap allà. Zaragoza i Fraga engullint empreses catalanes esgotades de traves burocràtiques i d'agències catalanes de la cloïssa vermella i la mosca collonera.

Aixó també ens durà coses bones. Hem de ser optimistes com resa la Chacón. Si alguna altre vegada, l'Estat espanyol ens fa pagar un transvassament d'aigua,ja no hi haurà més discussions. Com que no la podrem pagar, ningú discutirà.

Si hem de ser geriàtric jo vull jubilats així. The Sonics; Boss Hoss (Demà en Ton els veurà)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que be que m'ho vaig passar al concert dels Sonics. Van sonar de collons i amb molta energia, per tenir més de 60 anys.
Veure'ls en directe durant els anys seixanta debia ser apoteòsic.

Al ha dit...

No puc negar l'enveja que em fas...
Segur que en vares treure profit, felicitats.
God save the r'n'r!!!

Anònim ha dit...

Ostres, la mateixa enveja em mortifica a mi. Vaig corrent a posar-me tota la seva dicografia sencera, de "cap a rab". Salutacions i abraçades garatgeres.

Al ha dit...

Garatgem-nos !!